Jubileumboek laten schrijven

Wil je een jubileumboek laten schrijven? Ten Have Tekst schrijft jubileumboeken voor bedrijven, organisaties en verenigingen. Hierbij vormen interviews met betrokkenen de basis, eventueel aangevuld met aangeleverde documentatie. Desgewenst verzorgt Ten Have Tekst de complete uitgave, inclusief planning, coördinatie, fotografie, vormgeving, drukwerk, verspreiding en verkoop.

Jubileumboek uitgeven

Het schrijven of maken van een jubileumboek is een tijdrovend proces. Daarom is het goed om vroegtijdig met de voorbereidingen te beginnen. Van eerste bespreking tot uitgave van zo’n boek duurt – afhankelijk van de omvang en opzet – minstens een half jaar tot een jaar. Wil je weten welke kosten er aan het schrijven en uitgeven van een boek zijn verbonden? Ik ga graag vrijblijvend met je in gesprek.

Jubileumboeken van Ten Have Tekst

‘Voor elkaar 1973-2023, 50 jaar Wedeka’ (2023)

jubileumboek vijftig jaar werkvoorzieningsschap Wedeka

‘Hoe beschrijf je vijftig jaar Wedeka in slechts één boek? En hoe schets je het belang en de waarde van dit sociale werkbedrijf in slechts één beeltenis? Kunstschilder Geert Schreuder maakte een prachtig, sprekend schilderij voor de cover van dit jubileumboek. Jan Johan ten Have schreef het boek aan de hand van interviews. Met hun werk hopen zij een sprekend beeld neer te zetten over een halve eeuw sociale werkvoorziening in Oost-Groningen en -Drenthe.’ (fragment uit het voorwoord)

Lees hier het interview met voormalig directeur Johan Mug.


Jubileumboek ‘Zestig jaar handballeven in Borger, een dorpsgeschiedenis’ (2007)

jubileumboek zestig jaar  Handbalvereniging Borger

‘Handbalvereniging Borger neemt al zestig jaar een belangrijke plaats in, in het dorpsleven van Borger. Na de moeilijke oorlogsjaren bestond er in Nederland en enorme behoefte om een nieuwe start te maken op allerlei terrein. Zo ook op sportgebied. Niet alleen in Borger, maar ook in de dorpen in de directe omgeving, zoals Drouwen, Een en Buinen schoten handbalverenigingen als paddenstoelen uit de grond. Door onvoldoende leden en bestuursleden bestonden de meeste nieuwe handbalclubs niet zo lang. Borger was een van de uitzonderingen, de handbalvereniging bestaat hier inmiddels al zestig jaar.’ (fragment uit het voorwoord).

Lees hier hoofdstuk 2.