Dorpsfonds Alteveer draagt bij aan lokale projecten en activiteiten

Nieuwe stichting participeert in zonnepark Alteveer

persbericht Alteveer

ALTEVEER (GN.) – De gloednieuwe stichting Dorpsfonds Alteveer wil financieel bijdragen aan projecten en activiteiten in het dorp. De stichting is in het leven geroepen als partij die participeert in het zonnepark in Alteveer. Rechtspersonen die iets willen organiseren of op touw willen zetten, kunnen een beroep doen op het fonds, waarin jaarlijks een bedrag uit de opbrengst van het zonnepark wordt gestort.

foto Jan Johan ten Have

Van dorpsfeest tot bloembakken in de openbare ruimte en van zonnepanelen op een clubhuis tot speeltoestellen voor kinderen, alles wat in het belang van Alteveer wordt georganiseerd en ontwikkeld kan voortaan een beroep doen op stichting Dorpsfonds Alteveer. Plannen op het gebied van cultuur, natuur & milieu, sociale samenhang, leefbaarheid en duurzaamheid kunnen in aanmerking komen voor een financiële bijdrage uit de participatie in het zonnepark. 

Of er een bijdrage komt en hoe veel, wordt bepaald door het bestuur van de onafhankelijke stichting Dorpsfonds Alteveer. Dit bestuur bestaat uit enkele inwoners van Alteveer, die dit werk doen als vrijwilligers. “Op deze manier zetten wij ons belangeloos in voor het algemeen belang van ons dorp”, vertelt voorzitter Rob van Hoof. 

Het zonnepark in Alteveer is een private onderneming. Als voorwaarde voor de vergunningverlening voor het zonnepanelenveld stelde de gemeente Stadskanaal dat de onderneming jaarlijks een deel van de winst moet doneren ten gunste van de lokale gemeenschap. Hiervoor is stichting Dorpsfonds Alteveer in het leven geroepen. 

Dorpsfonds Alteveer maakt niet bekend hoeveel geld er jaarlijks exact beschikbaar is. “De hoogte van het bedrag kan van jaar tot variëren”, wil Van Hoof wel kwijt. Op het fonds kunnen rechtspersonen zoals stichtingen en verenigingen een beroep doen. Individuele inwoners van het dorp kunnen geen aanspraak maken op een bijdrage. 

De overeengekomen participatieregeling moet nog worden goedgekeurd door de gemeente. Van Hoof verwacht dat dit een formaliteit zal zijn, omdat de afgesproken participatie beter is dan de eis die de gemeente formuleerde bij de vergunningverlening: “Zodra dit goedgekeurd is, kunnen wij beginnen met het toekennen van bijdragen. Wij hopen dat we begin volgend jaar aan de slag kunnen. Het zou mooi zijn als we dan snel bijdragen kunnen uitkeren voor het wel en wee van Alteveer. Aanvragen zijn welkom.”

Organisaties die een aanvraag willen doen bij stichting Dorpsfonds Alteveer kunnen contact opnemen via robvanhoof@live.nl.

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.