Uitbaters Hester van Geuns en Eize Hoomoedt slaan nieuwe weg in met De Heksenketel

SELLINGEN – De nieuwe uitbaters Hester van Geuns en Eize Hoomoedt slaan met restaurant De Heksenketel een nieuwe weg in. Zowel het etablissement als de kaart ondergingen een facelift. Ook willen Eize en Hester middenin de Sellinger dorpsgemeenschap staan. Tegelijk gaat De Heksenketel onder de nieuwe uitbaters terug naar de roots. Want Eize en Hester zijn de zoon en schoondochter van de oprichters van de zaak, Paul en Joke Hoomoedt.

De Heksenketel biedt ouderwetse gastvrijheid in gezellige entourage. De voormalige inrichting in heksenthema heeft plaatsgemaakt voor een tijdloos, sfeervol interieur waarin het uitstekend vertoeven is. De nieuwe uitbaters leggen hun gasten in de watten. Of het nu gaat om een lunch, brunch, diner, borrel, feest of bijeenkomst, de gasten worden met alle egards ontvangen.
130920 - Heksenketel
Uitbaters Eize Hoomoedt en Hester van Geuns voor De Heksenketel.

Restaurant
De kaart toont volop smaakvolle gerechten, bereid met verse en veelal biologische ingrediënten, waarvan vele uit eigen streek. En dat tegen verrassend aantrekkelijke prijzen. Waar de focus in de zomermaanden ligt op plateservice, is er in de wintermaanden gelegenheid om uitgebreid te tafelen, ook vegetarisch. ,,En voor mensen met speciale dieetwensen creëren wij graag een diner op maat. Wel vragen wij dan om tijdig te reserveren’’, zegt Hester. In de wintermaanden staat er bovendien elke dag een dagschotel op de kaart, heerlijke eenvoudige gerechten tegen een zeer betaalbare prijs, ook voor afhaal.

Activiteiten
De Heksenketel is meer dan alleen een restaurant. Zo biedt de zaak op maandag, dinsdag en woensdag ruimte voor vergaderingen en bijeenkomsten. In de wintermaanden kunnen groepen er terecht voor een spooktocht, een angstaanjagende wandeling door de prachtige omgeving van Sellingen. Er is een sjoelclub actief en een dartclub is in oprichting. Ook willen de uitbaters er ruimte gaan bieden aan een smartlappenkoor. ,,Puur voor de gezelligheid’’, zegt Eize. ,,Zonder pretenties lekker met elkaar zingen. We zoeken hiervoor nog een pianist of accordeonist. En mensen die zin hebben om regelmatig lekker te zingen, mogen zich melden.’’ Verder zijn de uitbaters van plan om er optredens te gaan houden, bijvoorbeeld koffieconcerten. Zo heeft De Heksenketel heel veel te bieden voor iedereen uit Sellingen en verre omtrek.

Ervaren
Eize Hoomoedt is zeer ervaren in de horeca. Zo was hij jarenlang manager van diverse etablissementen op Texel. Voor Hester gaat hiermee een langgekoesterde wens in vervulling van zelfstandig ondernemerschap. Dat Eize in Sellingen is geboren en getogen, hun (schoon-)ouders deze zaak oprichtten en Eizes grootmoeder Annie een bekende, zeer actieve en graag geziene vrouw in Sellingen was – zij schreef het verhaal van Heksje Hasje en was nauw betrokken bij expositieruimte Sellian – maakt de band met het dorp enkel sterker. Maar dat was voor Eize en Hester niet de reden om De Heksenketel te gaan exploiteren. Hester: ,,Dit kwam op ons pad. We vinden dit een prachtige plek met volop mogelijkheden. Vol enthousiasme gaan we er echt iets moois van maken.’’

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.