Thijs Dijkstra van Mitra Vlagtwedde nationaal Whiskyslijter van het jaar

VLAGTWEDDE – Thijs Dijkstra van Mitra Vlagtwedde is whiskyslijter van het jaar 2013. Tijdens de VIP sessie van het Internationaal Whiskyfestival Den Haag kregen Thijs en zijn vrouw Jelske vrijdagmiddag tot hun grote verrassing The Scotch Single Malt Whisky Award uitgereikt van de Scotch Single Malt Whisky Society (SSMW). De prijs is een stijlvol gietijzeren schild.

De prijsuitreiking vond plaats in aanwezigheid van alle gerenommeerde importeurs en distilleerderijen van Scotch Single Malt, onder meer uit Schotland, India, Taiwan, Ierland en Nederland. Onder het toeziend oog van al deze specialisten werd Dijkstra geprezen vanwege zijn uitzinnige passie, persoonlijke benadering en de vele activiteiten die hij organiseert zoals proeverijen en zijn jaarlijkse Smaakevenement. De jury noemde het opvallend dat Dijkstra in een relatief dunbevolkte regio in relatief kort tijdsbestek van vijf jaar zo’n bloeiende whiskyslijterij opbouwde. Voor de voorzitter was het even zoeken waar het schild van zijn club dit jaar belandde, hij moest ruiterlijk erkennen tot vrijdag nog nooit van Vlagtwedde te hebben gehoord.

131117 - Award Dijkstra

Passie
De Vlagtwedder slijter was samen met slijterijen uit Rijswijk en Leiden uit 1700 slijterijen genomineerd voor deze bijzondere onderscheiding. Mystery shoppers bezochten de winkel. Daarbij beoordeelden ze de slijter op productkennis, passie, enthousiasme, assortiment, landkaarten en materialen met betrekking tot Scotch Single Malts. ,,Wij zijn de eerste Noordelijke winnaar en zelfs de eerste Noordelijke genomineerde sinds de prijs in 1998 in het leven werd geroepen’’, zegt Dijkstra enthousiast. ,,Ook zijn wij de eerste Mitra-slijterij die heeft gewonnen. En daar ben ik bijzonder trots op.’’

SSMW
De Scotch Single Malt Whisky Society is een vereniging waarvan de grote importeurs op het gebied van whisky lid zijn. De Scotch Single Malt Whisky Award wordt sinds 1998 eens per jaar uitgereikt aan een slijter en aan een horecagelegenheid. De genomineerden onderscheiden zich door een uitgebreid assortiment Schotse Malt Whisky’s te voeren en klanten of gasten adequaat te kunnen informeren over dit bijzondere product.

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.