Reünie Rise and Burn op gratis rockfestival Wänkfest

NIEUW-BUINEN – Tijdens de derde editie van het gratis toegankelijke rockfestival Wänkfest staat een bijzonder optreden op het programma. Speciaal voor dit festival komt Rise and Burn – bijzonder populair in de jaren tachtig in de Kanaalstreek en omstreken – eenmalig weer bijeen. Op het festival op zaterdag 2 februari spelen verder, te weten Høksons, Silent Bishop en de organiserende band Wänkers Whipläsh. Anders dan voorgaande twee edities vindt het festival deze keer plaats in het Dorpshuis in MFA Noorderbreedte aan het Noorderdiep 127 in Nieuw-Buinen.

,,Ook dit jaar is het weer gelukt om een geweldige line up voor bij elkaar te krijgen”, zegt Roger Dol, gitarist van Wänkers Whipläsh, ,,we hebben de bands eigenlijk niets te bieden, behalve een leuk optreden voor hopelijk veel publiek en gratis drinken. Toch verlenen alle bands graag hun medewerking. Het is vooral bijzonder dat het ons gelukt is om een reünie te bewerkstelligen van Rise and Burn. Ik was wat aan het ouwehoeren met zanger Hugo Koch en voordat ik het wist had Hugo de reünie geregeld.”

Høksons
De Ter Apeler band Høksons is een boerenrockband die zijn sporen  ruimschoots verdiend heeft. De band speelde al op het Boerenrockfestival en in het voorprogramma van Mooi Wark en New Adventures. De Høksons spelen vooral Normaal-covers en steeds meer eigen nummers. Ook voor dit jaar staan er weer optredens op diverse festivals op het programma.

Rise and Burn
Rise and Burn is een naam die bij veel ‘oudere’ muziekliefhebbers op Stadskanaal een belletje doet rinkelen. Ze speelden in 1987 voor het laatst samen en speciaal voor Wänkfest komen ze weer bij elkaar. Gitarist Hendrik Jan Vermeulen, bassist Floris Vermeulen, drummer Adam Wachters, zanger Hugo Koch en zijn opvolger René Muthert, stonden in die jaren garant voor een geweldige show. Geïnspireerd door gitaristen als Jimi Hendrix, Yngwie J. Malmsteen, Ulli Jon Roth en Tony Iommi, speelden zij covers van hun bands. Na vijfentwintig jaar hebben ze, speciaal voor Wänkfest, besloten om nog één keer op te treden.

Silent Bishop
De Groninger formatie Silent Bishop is geen onbekende in de Kanaalstreek. De band won in 2011 Opblaaspop en kreeg daarvoor als prijs een optreden  op Pagepop 2012. Silent Bishop is zeer actief in de clubscene en speelt een aanstekelijke vorm van heavy rock.

Wänkers Whipläsh
Wänkers Whipläsh begon drie jaar geleden met de organisatie van Wänkfest om voor zichzelf en collega-bands een extra podium te creëren om op te treden. Een geslaagd initiatief, gezien de publieke belangstelling en het enthousiasme waarmee de bands komen spelen. Wänkers Whipläsh speelt heavy rockcovers. Het motto van de band is ‘Als het niet goed genoeg is, moet je zorgen dat het hard genoeg is!’

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.