Eerste vervoersbewijs Iemandsland voor burgemeesters Stadskanaal en Borger-Odoorn

persbericht

Het eerste vervoersbewijs voor Iemandsland is woensdag uitgereikt aan de burgemeesters Marco Out van Borger-Odoorn. Hiermee ging het Veenkoloniaal theaterspektakel dat volgend jaar van 12 mei tot en met 7 juni plaatsvindt officieel van start. Burgemeester Baukje Galama van Stadskanaal kon de officiële uitreiking op het laatste moment niet bijwonen vanwege ziekte, zij krijgt het eerste vervoersbewijs later alsnog.

De overhandiging vond plaats bij kunstwerk De Gebroken Lijn aan de Mondenweg, op een steenworp afstand van de locatie waar het spektakel komend voorjaar vijftien keer gaat plaatsvinden: in de saffraanbollenschuur van akkerbouwbedrijf Schipper aan de Tweederdeweg Zuid tussen Nieuw-Buinen en 1e Exloërmond.

 

Persbericht vervoersbewijs Iemandsland Bert Hadders, Carmen Schilstra, Marco Out, Willem Wessels

V.l.n.r. Bert Hadders, Carmen Schilstra, burgemeester Marco Out en Willem Wessels van Iemandsland.

Veelbelovend
Burgemeester Out kreeg zijn toegangsbewijs uit handen van Carmen Schilstra en streektaalzanger Bert Hadders namens de organisatie. ,,Het is een zeer veelbelovende productie’’, zei Out bij de overhandiging. ,,Ik wens de organisatie en alle bezoekers een zeer goede reis.’’

Iemandsland
Iemandsland. Dat is het stukje grond dat je in je genen meedraagt, waarop je identiteit is geënt. Je hebt je er altijd thuis gevoeld en bent er gebleven. Of je verafschuwde het en wist niet hoe snel je er weg moest, omdat je dacht dat jij daar niet thuis hoorde. Maar altijd keer je terug en ruik je de geuren, zie je de kleuren en hoor je de muziek van je jeugd. Je weet: dit is mijn grond, hier ben ik geworteld, ‘hier kom ik weg’.

Cast
Iemandsland is geïnspireerd op de liedjes van Bert Hadders. Zijn vierkoppige band De Nozems wijst muzikaal de weg, aangevuld met een uitstekende cast van noordelijke acteurs met in de hoofdrollen onder meer Albert Secuur (Holland’s Hoop), Arno van der Heyden en Gabriëlle Glasbeek (Vrouw Holland). Iemandsland speelt van 14 mei tot en met 7 juni 2015. Kijk voor meer informatie, onder meer over de kaartverkoop, op de website van Iemandsland.

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.