Oldtimers trotseren Oost-Groningen en kop van Duitsland tijdens Tellerlikker Rally

WINSCHOTEN – Tientallen oldtimers rijden op zaterdag 25 mei door Oost-Groningen en de kop van Duitsland. Zij doen dan mee aan de jaarlijkse Tellerlikker Rally van Lions Club Winschoten. De opbrengst van de rally gaat naar (regionale) goede doelen.

De Tellerlikker Rally vindt voor de zesde keer plaats. Er doen maximaal 65 auto’s van 25 jaar en ouder mee en verschillende cabriolets. De ervaren route-uitzetter Jan Hulzebos uit Assen zet de route van de rally op professionele wijze uit. Hij laat de oldtimers rijden over een vooraf niet bekend parcours van ongeveer 180 kilometer door Oost-Groningen en de kop van Duitsland.

Goede doelen
Deelnemers betalen 135 euro per equipe voor hun deelname inclusief ontbijt, lunch en diner. Daarnaast heeft de Lions organisatie al diverse sponsors bereid gevonden een bijdrage te leveren aan de Tellerlikker Rally. En nieuwe sponsors zijn nog welkom. Doel van de Lions is en blijft om het netto resultaat van de rally te schenken aan (regionale) goede doelen. Dit jaar gaat een deel van de opbrengst naar stichting Oud Brandweermateriaal Winschoten voor de restauratie van oude Winschoter brandweervoertuigen voor het toekomstige Brandweermuseum in Winschoten. Ook stichting Nieuwolda krijgt een deel van de opbrengst voor restauratie van de authentieke opduwer van bolschip De Volharding uit 1915. Met dit schip werden begin vorige eeuw onder meer granen en turf vervoerd over de kanalen in de provincie Groningen.

Publiek
De Tellerlikker Rally start – net als de vijf voorgaande edities – op het Marktplein in hartje Winschoten. Wie de deelnemende auto’s wil bekijken, kan op 25 mei vanaf 9.00 uur terecht op het Marktplein in Winschoten. De finish is omstreeks 16.30 uur gepland bij Gasterij Smits in Midwolda. Ook daar is voor het publiek gelegenheid om de auto’s te bewonderen.

Opgave
Opgave voor deelname aan de Tellerlikker Rally kan via de site www.tellerlikkerrally.nl. Ook kan iedereen op deze site terecht voor meer informatie, onder meer over sponsoring.

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.