Iedereen kan tijdens Open Dag & Fair kennismaken met Gasterij Natuurlijk Smeerling

Iedereen kan op zaterdag 22 juni in ongedwongen sfeer kennismaken met Gasterij Natuurlijk Smeerling. Op die dag vindt er van 11.00 tot 16.00 uur een Open Dag & Fair plaats met diverse demonstraties, presentaties en workshops. De Open Dag & Fair is een initiatief van de nieuwe exploitant van de Gasterij, Margriet Nieuwenhuis.

Tijdens de Open Dag & Fair zijn er proeverijen en presentaties van lekkernijen van vele leveranciers van de Gasterij. Zo is BJJ Catering aanwezig met huisgemaakte culinaire creaties voor buffetten en barbecues. Ook zijn er presentaties van bedrijven waarmee de Gasterij nauw samenwerkt. Stichting Kunstzinnige Vorming Stadskanaal presenteert haar cursussen schilderen, glas-in-lood maken en raku stoken en houdt workshops voor volwassenen en kinderen. Lieneke Boels schildert aquarellen en Janneke Koolhof-Meulman en Heika Kuil maken creaties met natuurlijke middelen en materialen. Er is verder een expositie en een presentatie door Smeerlings Antiekboerderij

Kinderen
Ook voor kinderen is er van alles te doen tijdens de fair. Zo is Jos Tipker aanwezig om de kinderfeestjes en workshops te presenteren die hij samen met de Gasterij op touw zet. Ook geeft de buitenschoolse opvang (BSO) Vlagtwedde een presentatie over de manier waarop daar natuur en cultuur onder de aandacht worden gebracht bij kinderen, eveneens in samenwerking met de Gasterij. Verder is er een workshop Creatief met klei waarbij de bezoekers een werkstuk maken, dat bij De Pauw wordt gebakken en later kan worden opgehaald bij de Gasterij. Ook mogen zij hun eigen muffins versieren. En opeten. En dan is er nog een presentatie van bushcraft, waarbij zowel kinderen als volwassenen kennis en vaardigheden opdoen om op een zo aangenaam mogelijke manier in de natuur te verblijven en alles wat de natuur te bieden heeft zo optimaal mogelijk te gebruiken.

130523 - Gasterij Natuurlijk Smeerling Gasterij Natuurlijk Smeerling
Gasterij Natuurlijk Smeerling was voorheen het Smeerlings Theehuys. Nieuwenhuis kiest – in nauwe samenwerking met eigenaar Natuurmonumenten – voor een vernieuwde aanpak. Gasterij staat daarbij voor het ontvangen van gasten die zich welkom voelen en graag terug komen. Natuurlijk staat voor alles wat  te maken heeft met buiten, met terug gaan naar basis en eenvoud. Nieuwenhuis: ,,Door samen te werken in de regio maken we ons als Westerwolders sterk, er liggen zoveel mooie kansen in dit prachtige gebied: vele geweldige producten van plaatselijke leveranciers, heerlijk maar ook eerlijk.  Zoveel mogelijk natuurlijk en biologisch is voor mij een reden om juist deze producten te gebruiken in al het eten en drinken van de Gasterij.”

De Open Dag & Fair van Gasterij Natuurlijk Smeerling vindt plaats op zaterdag 22 juni van 11.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis. Iedereen is welkom.

Gasterij Natuurlijk Smeerling
Smeerling 15
9591TX Onstwedde
T (0599) 312611
E info@gasterij-natuurlijk-smeerling.nl
I www.gasterij-natuurlijk-smeerling.nl

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.