Groei Very ‘Eavy Festival zet door – festival voor oldschool heavy-metal op 18 en 19 april in De Spont Stadskanaal

persbericht

STADSKANAAL – Het Stadskanaalster oldschool-metalfestival Very ‘Eavy blijft groeien. De kaartverkoop van deze vierde editie verloopt wederom sneller dan voorgaande jaren. Met nog drie weken te gaan zijn er nog slechts ruim honderd kaarten beschikbaar. Organisator Hugo Koch verwacht dan ook dat de passepartout tickets voor het tweedaagse festival binnenkort uitverkocht zijn.

 140328 - Picture

Picture (eigen foto).

Het festival is bekend bij metalfans van over de hele wereld. ,,Tot nog toe zijn liefst zeventig procent van de kaarten verkocht aan liefhebbers uit het buitenland, van Brazilië tot Singapore’’, zegt Koch. ,,Een krant noemde Stadskanaal het ‘metalmekka van Nederland’ en daar sluit ik me graag bij aan.’’

Bijzonders
Het dringt langzaam maar zeker bij steeds meer mensen door dat Stadskanaal met Very ‘Eavy echt iets bijzonders in huis heeft. Om maar eens wat te noemen, Tygers of Pan Tang en Picture zijn grote namen bij fans van dit muziekgenre dat in de jaren tachtig behoorlijke hoogtijdagen kende dankzij populaire bands als Iron Maiden en Saxon. ,,Onze line-up is voor vele tientallen echte liefhebbers over de hele wereld reden om dat weekend naar Stadskanaal te komen’’, zegt Koch.

Metalmarkt
De zwarte T-shirts met soms vervaarlijke afbeeldingen en spijkerriemen mogen er dan soms vervaarlijk uitzien, de sfeer tijdens Very ‘Eavy is altijd uiterst ontspannen en gezellig. Er valt geen onvertogen woord, iedereen komt er voor de muziek en om te verpozen met geestverwanten onder het genot van een hapje en een drankje. En om rustig te snuffelen op de internationale metalmarkt met een rijk aanbod aan onder meer metal T-shirts, lp’s & cd’s en goodies.

Burning
Tijdens Very ‘Eavy vindt er een bijzondere presentatie plaats. De gloednieuwe oldschool-metalband Burning rond de bekende regionale rockmuzikanten Renee Knegt, Andy Haandrikman (oa. The Wounded), Johnny Karst en Jan Engelkes en zanger Hugo Koch presenteert er de eerste single – exclusief op vinyl – en videoclip.


Het Very ‘Eavy festival vindt plaats op vrijdag 18 en zaterdag 19 april in sporthal De Spont aan het Gandhiplein 4 in Stadskanaal. De deuren gaan vrijdags open om 19.30 uur en om 20.00 uur staat de eerste band op het podium. Zaterdag gaan de deuren open om 12.30 uur en begint het programma om 13.00 uur. Kaarten kosten in voorverkoop 27,50 euro en zijn geldig voor beide dagen. Voorverkoopadressen zijn www.veryeavy.nl, sporthal De Spont in Stadskanaal, Diskid in Zwolle , Popeye in Hengelo en Big Bad Wolf Records in Leeuwarden Aan de kassa kost een kaart 30 euro.

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.