Droge voeten zonder zandzakken met revolutionaire SlamDam

Zandzakken voor de deur! Dat was tot nog toe het devies bij dreigende overstromingen. En dan moest je nog geluk hebben dat het water niet te hard steeg, want een dam van zandzakken of keerblokken bouw je niet even 1, 2, 3. De revolutionaire Nederlandse vinding SlamDam is een innovatieve waterkering die bij dreigend hoog water razendsnel, eenvoudig door slechts twee mensen te plaatsen is. En die je na gebruik gewoon weer oprolt tot handzaam formaat. Een grote stap vooruit bij veiligheid van huis en haard, lijf en leden bij wassend water.

Het principe van de SlamDam is briljant in al zijn eenvoud: bestrijd water met water. Het is een langwerpige ‘waterzak’ die dankzij een uitgekiende combinatie van vorm en materiaalgebruik  rotsvast op zijn plek blijft liggen bij een waterhoogte tot minimaal een halve meter.

Eenvoudig
De SlamDam is licht van gewicht en daardoor eenvoudig te vervoeren, op te zetten en weer op te ruimen. Met twee mensen is de SlamDam zonder veel inspanning uit te rollen en te vullen met water. Bovendien neemt een lege SlamDam heel weinig ruimte in beslag, waardoor deze in elke woning, bedrijf en pand gemakkelijk op te bergen is. SlamDam maakt veiligheid bij overstromingen voor iedereen bereikbaar dankzij de zeer gunstige prijs.

Veiligheid
De SlamDam is bij de ontwikkeling uitvoerig wetenschappelijk getest, onder meer op de proefvelden bij de Technische Universiteit in Delft. De wereldwijde veiligheidscertificering TÜV PAS1188-2:2009 is een erkenning van de betrouwbaarheid en veiligheid. Dankzij het kwalitatief zeer hoogwaardige materiaal heeft de SlamDam een lange levensduur. Daarom geldt er voor elke SlamDam een garantietermijn van maar liefst tien jaar op het materiaal.

Uitvoeringen
De SlamDam bestaat in drie uitvoeringen. De SlamDam Home is de drie meter lange uitvoering voor particulieren. Dan is er voor de professionele markt de SlamDam Profi met een lengte van vijf meter. En speciaal voor brandweerkorpsen is er de acht meter lange SlamDam Brandweerzak. Voor alle drie de uitvoeringen geldt dat SlamDam’s heel eenvoudig aan elkaar vast te maken zijn: gewoon minimaal vier centimeter overlappen en het water doet de rest.

Kijk voor meer informatie op de website van SlamDam.

Bekijk een korte film over de SlamDam.

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.