Duitse en Nederlandse metalbands strijden om plek op hoofdpodium Very ‘Eavyfestival

TER APEL – Duitse en Nederlandse oldschool metalbands gaan met elkaar de strijd aan om een plek te veroveren op het hoofdpodium van de vierde editie van het metalfestival Very ‘Eavy. Dat gebeurt op vrijdag 22 november tijdens de Very ‘Eavy Battle in Cafe Full House in Ter Apel. Het Stadskanaalster festival is in enkele jaren uitgegroeid tot het grootste oldschool heavy metal festival van Nederland.

 Tijdens de battle nemen zes band het tegen elkaar op. Elke band speelt een set van een half uur, waarna een driekoppige jury een winnaar aanwijst die tijdens het grote festival op 18 en 19 april in De Spont in Stadskanaal mag optreden. Vorig jaar werd de battle gewonnen door Groningse heavy metal band Act Of State

131114 - VE Battle guiltparade

The Guilt Parade.

Face Meets Concrete uit Den Haag is de eerste band die het podium betreedt voor een set niet-alledaagse heavy-metalcovers.  Shadow Alliance uit Rotterdam en omgeving brengt vervolgens een set powermetal ten gehore. Het Limburgse Maniac Forces speelt snelle thrashmetal in de geest van bands als Slayer en Exodus. Limburg is goed vertegenwoordigd tijdens de battle want ook de volgende band komt uit die provincie. de deathmetalformatie The Guilt Parade vermaakt het publiek met keiharde metal, waarin metalliefhebbers zeker invloeden van de band Obituary herkennen. Axewielder uit Duitsland speelt traditionele heavy metal, beïnvloed door bands als Judas Priest en Saxon. De Landrakkers uit Klazienaveen eindigden eerder dit jaar als tweede tijdens de  landelijke Metal Battle en wonnen er de publieksprijs. Zij spelen een mix heavy metal stijlen. De pauze tijdens het juryberaad wordt opgevuld door Wänkers Whipläsh uit Stadskanaal, die de liefhebbers vermaken met een set rock- en metalklassiekers.

 De Very ‘Eavy Battle vindt plaats in café Full House aan de Stationsstraat 53 in Ter Apel en begint om 20.00 uur. Toegang kost vijf euro. Tijdens de battle is er ook voorverkoop van kaarten van het Very ‘Eavy Festival.

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.