Tennisclub Uneswido neemt nieuwe kantine en derde baan in gebruik met open huis

persbericht

ONSTWEDDE – Tennisclub Uneswido in Onstwedde neemt op vrijdag 28 maart officieel de gloednieuwe kantine en derde baan in gebruik. Hiermee is de florerende tennisclub helemaal klaar voor de toekomst. Een dag later is iedereen welkom om het totaal vernieuwde complex te komen bewonderen tijdens een open huis.

Met deze officiële opening komt er voor de Onstwedder tennisclub een eind aan een periode van vijf jaar waarin de sportaccommodatie aan de Tellingerweg in Onstwedde flink werd uitgebreid en volledig op de schop ging. Dit begon in 2009 met de herinrichting van het terrein rondom de banen. Een jaar later werden de twee afgeschreven gravelbanen vervangen door smashcourt allweatherbanen. ,,Uneswido beschikt nu over een fantastisch mooi clubgebouw en ruime speelmogelijkheden. En dat hebben we voor een heel groot deel te danken aan de inzet van onze eigen leden’’, zegt voorzitter Remke de Vries.

140308 - Uneswido
Het geheel vernieuwde complex van tennisclub Uneswido (foto Ko Kamies).

Speelmogelijkheden
In 2011 vergaderde het bestuur voor het eerst over de realisatie van een nieuwe kantine ter vervanging van het verouderde en afgeschreven houten clubhuis. Gezien het gegroeide ledenaantal ontstond er ook vraag naar uitbreiding van de speelmogelijkheden. Want de bezetting van de twee tennisbanen gaf steeds meer problemen, zeker gezien het groeiend aantal leden dat competitie wilde spelen. Een derde baan was geen overbodige luxe, zag ook het bestuur. Ook de entree moest daarbij een facelift krijgen. De begroting voor deze plannen was voor Uneswido met eigen middelen niet sluitend te krijgen. Daarom ging het bestuur op zoek naar aanvullende fondsen. Het Europese stimuleringsfonds voor plattelandsontwikkeling Leader bracht uitkomst.

Zelfwerkzaamheid
Met een sluitende begroting gingen de leden begin 2013 akkoord met het renovatie- en uitbreidingsplan van het bestuur. Daarbij was een belangrijke voorwaarde zelfwerkzaamheid van de leden. ,,Dat hebben we geweten’’, zegt De Vries. ,,Zowel bij de aanleg van de derde baan als de bouw van de kantine deden wij nooit tevergeefs een beroep op onze leden. Het is bijna onvoorstelbaar hoe veel vrij uren zij er met elkaar in hebben gestoken. Zonder deze inzet was het nieuwe complex er zeker niet gekomen.’’

Opening en open huis
Het nieuwe complex wordt op vrijdag 28 maart om 20.00 uur officieel in gebruik genomen tijdens een feestelijke bijeenkomst voor leden en genodigden. Op zaterdag 29 maart is er open huis voor alle belangstellenden van 11.00 tot 16.00 uur. Leden van de club spelen die hele dag een tiebreaktoernooi. ’s Avonds is er een buffet voor de leden, gevolgd door een feestavond.

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.