Presentatie boek AA & The Doctors bij concert in Full House Ter Apel

TER APEL – De legendarische rockband AA & The Doctors verzorgt op vrijdagavond 29 november vanaf 22.00 uur een concert in café Full House in Ter Apel. Voorafgaand aan het optreden wordt er het boek ‘Appie Alberts, doctor in de rock ’n roll’ gepresenteerd door de auteur van het boek, de Oost-Groninger schrijver en journalist Herman Sandman.

Albert ‘Appie’ Alberts is doctor in de organische chemie, die er onder meer ooit in slaagde plastic uit biomassa te maken. Maar bovenal is Dr. Alberts bekend als frontman van de opzwepende rockband AA & The Doctors die in de jaren zeventig met ‘Wash mah brain’ een voor kenners legendarische plaat maakte. En grote geest in muziek en wetenschap die vanwege zijn onrustige aard en zijn weigering om een finale keuze tussen beide liefdes te maken op geen van beide gebieden ooit echt doorbrak. Maar op zijn 67e nog altijd een podiumbeest is.

Bandfoto doctors

AA & the Doctors speelt al meer dan dertig jaar ‘vuige, jagende, hijgende rocksongs’. De band heeft na al die jaren nog niets aan zeggingskracht ingeboet. De zanger, performer, componist en saxofonist komt naar Ter Apel om, na het in ontvangst nemen van zijn boek uit handen van Sandman, de pannen van het dak van café Full House te spelen.

Alberts wordt in Ter Apel vergezeld door de legendarische ritmesectie Peter Walrecht en Gerrit Veen, motoren achter het debuutalbum Street van Herman Brood’s Wild Romance, verder actief in onder meer Vitesse en New Adventures en bovendien de Groove-architecten achter Wash mah brain.

Op gitaar Klaas Post en Alex Luttjeboer. Post, evenals Walrecht en Veen oerdoctor van het eerste uur, speelde verder onder meer in Social Security, Panic Painters, Jazzpolitie en Chaplains. Liefhebbers van het genre kennen Luttjeboer onder meer van Speedo, Big Basterd en Chaplain en al meer dan tien jaar als een van de Doctors.

Boek
Schrijver Herman Sandman (1965) was een tiener toen ‘Wash mah brain’ uitkwam. Voor zijn generatie was Appie Alberts een cultfiguur en hij is dat in Sandmans ogen altijd gebleven. Dat maakt nieuwsgierig: Wat was dat eigenlijk voor iemand? Enerzijds sensitief, op het paranormale af, anderzijds sociaal een ramp. Terwijl zijn promotor, Prof. Dr. Hans Wijnberg hem geniaal noemt, zegt zijn ex-vriendin Paula: ‘Achter het behang plakken, die man.’ Alleen dat al rechtvaardigt een boek over Appie Alberts. Het verhaal van een doctor in de rock-‘n-roll.

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.