Grote Voorjaarsshow bij MobiVit Emmen, dé seniorenwinkel van Drenthe

persbericht

EMMEN – Comfortartikelenspecialist MobiVit in Emmen houdt op vrijdag 9 en zaterdag 10 mei een grote Voorjaarsshow. Tijdens de show zijn er diverse demonstraties en activiteiten in de zevenhonderd vierkante meter grote showroom aan de Nijbracht 45 in Emmen. Bezoekers en klanten kunnen er hun auto pal voor de deur gratis parkeren. Voor elke bezoeker is er een leuke attentie.

 Tijdens de Voorjaarsshow zijn er bij MobiVit de nieuwste collecties scootmobielen, sta-op-stoelen, hoog-laagbedden, seniorenbankstellen en andere comfortartikelen te bewonderen. Ook zijn er demonstraties van verschillende merken scootmobielen en sta-op-stoelen. Zo kan iedereen uitproberen welk merk en type voor hem of haar het meest comfortabel is.

MobiVit_Voorjaarsshow

MobiVit Emmen op bedrijventerrein Nijbracht (foto Boudewijn Benting).

MobiVit biedt een ruime collectie betaalbare nieuwe en zo-goed-als-nieuwe hulpmiddelen. Deze hulpmiddelen helpen mensen om langer en gemakkelijk onafhankelijk te blijven en zelfs zelfstandig te kunnen blijven wonen. ,,Iedereen moet mobiel kunnen blijven. Dat houdt je vitaal. Mobiliteit en vitaliteit, dat is waar MobiVit voor staat’’, vertelt eigenaar Klaas Schepers, die de zaak samen met Ko ter Veen runt.

Scootmobiel rijbewijs
Bezoekers aan de voorjaarsshow kunnen onder meer hun ‘scootmobiel rijbewijs’ halen voor veilig gebruik van hun voertuig. In de showroom van MobiVit is voor deze gelegenheid een behendigheidsparcours aangelegd. De aanwezigen kunnen hier onder deskundige begeleiding oefenen met onder meer het nemen van bochten, opritten, remmen en optrekken en het overwinnen van obstakels zoals stoepranden. Zij leren hun scootmobiel te gebruiken, zodat zij veilig aan het verkeer kunnen deelnemen en geen gevaar zijn voor zichzelf en overige weggebruikers.

Rollatorcheck
Rollators zijn voor veel ouderen een uitkomst om mobiel te blijven. Dankzij hun rollator kunnen zij blijven lopen. Omdat de gebruikers niet goed ter been zijn, is het juist hierbij van groot belang dat de rollators in technisch goede staat verkeren en precies goed zijn afgesteld, bijvoorbeeld op de lichaamslengte van de gebruiker. Medewerkers van MobiVit onderwerpen tijdens de Voorjaarsshow rollators van bezoekers gratis aan een check op techniek en afstelling. Ook kan iedereen er met de rollator over een oefenparcours lopen waarbij deskundigen hen voorzien van handige tips over veilig gebruik.

De voorjaarsshow van MobiVit Emmen vindt plaats op vrijdag 9 en zaterdag 10 mei aan de Nijbracht 45 in Emmen, beide dagen van 10.00 tot 17.00 uur.

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.