Gasterij Natuurlijk Smeerling breidt uit met zalenruimte Halmingh’s Hoes

Persbericht

SMEERLING – Gasterij Natuurlijk Smeerling van Natuurmonumenten breidt uit. Het authentieke woondeel van de geheel gerestaureerde Saksische boerderij in het Dal van de Ruiten A is in gebruik genomen als ruimte voor kleinschalige feesten en partijen, bijeenkomsten en vergaderingen. En wanneer de ruimten niet in gebruik zijn, is dit Halmingh’s Hoes open voor bezichtiging.

Halming’s Hoes is de enige van de authentiek Saksische boerderijen in beschermd dorpsgezicht Smeerling dat openbaar wordt gebruikt. Het is in het verleden volledig gerestaureerd in oorspronkelijke stijl. De handgebakken vloertegels, dikke eikenhouten gebinten – deels met vakwerk – betegelde schouw, raampjes en kleurstellingen , van boven tot onder ademt het huis de sfeer van eeuwen geleden, toen het de boerenhoeve was van de familie Halmingh. Door de ramen heb je er uitzicht over de prachtige natuur van het geheel in oude ere herstelde beekdal van de Ruiten A.

140425 - Halmingh's Hoes

Van vergaderingen tot feesten en partijen, van huwelijkslocatie tot Babbelthee – High Tea op z’n Westerwolds – of whisky- wijn- of bierproeverijen, Halmingh’s Hoes biedt er de accommodatie voor. Zowel de voormalige voor- als achterkamer kan groepen tot twintig personen herbergen en in de voormalige keuken is ruimte voor maximaal acht personen.  Ook is gebruik van Halmingh’s Hoes mogelijk in combinatie met overnachting in de nabije omgeving, bijvoorbeeld de naastgelegen B&B Hiddingh Hoeve verderop in Herberg Van Bommelhoeve.
Ook voor het horecagedeelte van Gasterij Natuurlijk Smeerling betekent de ingebruikname van het woondeel van Halmingh’s Hoes een stap voorwaarts. Zo komt er meer ruimte voor keukenfaciliteiten en is het terras aanzienlijk uitgebreid, onder meer in de windluwe krimp, waardoor het er ook op minder warme maar toch zonnige dagen ook heerlijk toeven is.

Gasterij
Gasterij Natuurlijk Smeerling opende vorig jaar eind april de deuren. De formule is een initiatief van de nieuwe beheerster Margriet Nieuwenhuis. In een jaar tijd heeft zij de gasterij behoorlijk op de kaart gezet. Niet alleen kan iedereen er terecht voor koffie of thee met huisgemaakt lekkers Er zijn ook volop activiteiten, variërend van koffieconcerten tot tentoonstellingen, van wandelarrangementen tot kinderfeestjes en van workshops tot fairs. Over de formule zegt zij: ,,Gasterij staat voor het ontvangen van gasten die zich welkom voelen en graag terug komen. Natuurlijk staat voor alles wat  te maken heeft met buiten, met terug gaan naar basis en eenvoud. Door samen te werken in de regio maken we ons als Westerwolders sterk, er liggen zoveel mooie kansen in dit prachtige gebied: vele geweldige producten van plaatselijke leveranciers, heerlijk maar ook eerlijk.  Zoveel mogelijk natuurlijk en biologisch is voor mij een reden om juist deze producten te gebruiken in al het eten en drinken van de Gasterij.”

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.