Persbericht ‘Fysiotherapie Scheperpark opnieuw enige PlusPraktijk van Emmen’

persbericht

EMMEN – Fysiotherapie Scheperpark erkend als Achmea PlusPraktijk voor de komende twee jaar. Hiermee is Scheperpark de enige fysiotherapiepraktijk van Emmen met de hoogst haalbare erkenning in fysiotherapie van alle Achmea zorgverzekeraars.

Fysiotherapie Scheperpark behaalde voor de tweede keer de audit voor Achmea Pluspraktijk, een erkenning van kwaliteit die veel voordelen biedt voor klanten, onder meer financieel voordeel.

Roelof Weerman, Richard Kocks en Kees van Duyn, eigenaren van Fysiotherapie Scheperpark (foto Boudewijn Benting).

De Achmea zorgverzekeraars Zilveren Kruis, (Turien) Avero, FBTO, Interpolis, IAK en OZF verzekeren samen verreweg de meeste inwoners van Emmen en omgeving. Het Plus-predicaat betekent dat Fysiotherapie Scheperpark voor al deze verzekerden aanzienlijke meerwaarde heeft. Zo kost een intake normaal gesproken twee behandelingen van het verzekerde aantal, maar bij Scheperpark voor alle Achmea-verzekerden slechts één. De kwaliteit uit zich verder in het gemiddeld laag aantal behandelingen per blessure, uitstekende dossiervorming en brede multidisciplinaire samenwerking, zowel met andere zorgprofessionals in eigen huis als externe specialisten en therapeuten.

Meer mogelijkheden

Bij de Plus-audit beoordeelden deskundigen van Achmea vijftien dossiers van Fysiotherapie zeer grondig. De dossiers werden op alle fronten tot in detail doorgespit, waarbij de deskundigen geen enkele onvolkomenheid vonden. ,,Wij streven altijd naar perfectie’’, vertelt Richard Kocks, die samen met Kees van Duyn en Roelof Weerman eigenaar is van Fysiotherapie Scheperpark. ,,Daarom vinden wij dit een prachtige erkenning van het feit dat wij onze zaken heel goed voor elkaar hebben.’’ Bijkomend voordeel is dat de PlusPraktijk door de aangesloten zorgverzekeraars speciaal wordt aanbevolen, beter vindbaar is op de Zorgzoeker-website en van verzekeraars meer ruimte en mogelijkheden krijgen, bijvoorbeeld voor beweeggroepen.

Pluspraktijk

Als PlusPraktijk voldoet Fysiotherapie Scheperpark aan strikte criteria op het gebied van dossiervorming, transparantie en praktijkvoering. De praktijk heeft veel specialismen in eigen huis, zoals kinderfysio, sportfysio, manuele therapie, arbeidsfysio, geriatrische en oncologische fysiotherapie. ,,Wij investeren veel in opleiding en onderzoek. Zo werken hier diverse therapeuten op universitair niveau’’, licht Weerman toe. Achmea omschrijft de Pluspraktijken als volgt: ‘PlusPraktijken zijn fysiotherapiepraktijken die niet alleen voldoen aan alle kwaliteitseisen van de eigen beroepsvereniging, maar een stapje verder gaan. Met aanvullende programma’s bijvoorbeeld. Of met het inzichtelijk maken van de kwaliteit.’

Topsport

De kwaliteit van Fysiotherapie Scheperpark blijkt ook uit het feit dat diverse topsportorganisaties in de regio gebruikmaken van de diensten. Denk hierbij aan de profvoetballers van FC Emmen en de dameshandbalsters van DOS uit Emmer-Compascuum. Voor de jeugdige topsporters van de LOOT-opleiding van het Carmelcollege in Emmen is op school dagelijks begeleiding door een fysiotherapeut van Scheperpark mogelijk. En voor verschillende sportclubs en Sport Drenthe verzorgde Scheperpark al workshops blessurepreventie. Kocks: ,,Op deze manier bieden wij optimale kwaliteit van zorg voor iedereen met klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat.’’

Kijk voor meer informatie op de website van Fysiotherapie Scheperpark.

Persbericht fysiotherapie

Ten Have Tekst schreef bovenstaand persbericht over fysiotherapie en verstuurde deze naar meer dan zestig media, redacties en journalisten, lokaal in Zuidoost-Drenthe en regionaal in Drenthe.

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.