Concert oud-drummer Status Quo met John Cohlan’s Quo in Full House Ter Apel

persbericht

TER APEL – In de gloriedagen was hij drummer van de legendarische rockers van Status Quo. Met een reünietour in originele bezetting trekt John Coghlan dezer dagen overal in Europa de grootste zalen vol. Zo stond een paar weken geleden nog in afgeladen IJsselhallen in Zwolle. Op vrijdag 30 mei geeft drummer John Coghlan met zijn eigen John Coghlan’s Quo een concert in Full House in Ter Apel.

Status Quo (from left: Francis Rossi, John Coghlan, Alan Lancast

John Coghlan’s Quo brengt het publiek met een rockshow die staat als een huis terug naar de gloriedagen van Status Quo, eind jaren zestig en de jaren zeventig. Coghlan maakte deel uit van de ‘Frantic Four’. Samen met Francis Rossi, Alan Lancaster en Rick Parfitt was hij verantwoordelijk voor nog altijd mateloos populaire albums als Quo, Piledriver, Hello! en On the level. En voor ontelbare shows waarmee Quo zich als liveband onsterfelijk maakte met strak swingende uitvoeringen van nummers als Backwater, 4500 Times, Down Down, Roadhouse Blues, Railroad en Little Lady-Most of the Time.

Trots
De organisatie van het concert in Ter Apel is in handen van Full House in nauwe samenwerking met Very ‘Eavy, het jaarlijkse tweedaagse metalfestival in Stadskanaal. ,,Wij zijn blij en trots dat wij erin zijn geslaagd om de legendarische John Coghlan naar Ter Apel te halen’’, zegt Hugo Koch namens de organisatie. ,,Coghlan’s Quo staat garant voor een avond ouderwets strakke rock ’n roll.’’

Bandcase
Het voorprogramma wordt verzorgd door Bandcase. Dit wordt een bijzonder reünie-optreden van de band die in de jaren tachtig de schoolband was van het Ubbo Emmius in Stadskanaal en doorgroeide tot een regionaal fenomeen. Drummer Rudolf Többen, gitarist Richard Veen, bassist Niels Withaar en zanger Kees Uffen stonden bekend om hun puike liveoptredens met volop stevige rocknummers, zowel covers als eigen werk, beïnvloed door bands als de Rolling Stones en de New Adventures. Bandcase hing de plectrums, drumstokken en microfoons al geruime tijd geleden aan de wilgen, maar halen nu de instrumenten uit de mottenballen om het publiek in Ter Apel op te warmen voor Coghlan’s Quo.

Voorverkoop
De voorverkoop voor dit concert is inmiddels begonnen. Het aantal beschikbare kaarten is gelimiteerd en vol is vol. Kaarten kosten in de voorverkoop vijftien euro en zijn online te bestellen via cafefullhouse.nl. Het concert begint om 20.30 uur en de zaal is open vanaf 1930 uur.

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.