Van schetsontwerp tot complete bouwbegeleiding bij Bouwkundig Ontwerp- en Tekenbureau R. van der Burgh

STADSKANAAL – Van schetsplan tot definitieve bouwtekeningen en eventuele complete bouwbegeleiding van A tot Z, Bouwkundig Ontwerp- en Tekenbureau R. van der Burgh verzorgt het allemaal. Eigenaar René van der Burgh combineert een gedegen bouwkundige opleiding met praktijkervaring in de bouw. ,,Vakkennis is de basis, daarom vind ik het belangrijk dat ik niet alleen een goede opleiding heb genoten, maar ook in de bouw praktijkervaring en kennis heb opgedaan’’.

Bouwkundig Ontwerp- en Tekenbureau R. Van der Burgh is een kleinschalig opererend bureau. Bouwkundig ingenieur René van der Burgh onderhoudt zelf alle contacten met zijn opdrachtgevers. ,,Hierdoor zijn de lijnen kort en kan ik snel reageren’’, vertelt hij. ,,Ook buiten kantooruren ben ik bereikbaar en spring ik zo nodig zo snel mogelijk in de auto om zaken te regelen.’’ Dit om het bouwproces zo vloeiend mogelijk te laten verlopen.

131010 - Van der Burgh

Voortraject
Van der Burgh verzorgt het bouwkundig ontwerp en de tekeningen. Desgewenst ondersteunt het bureau de opdrachtgever bij het complete bouwproces. Dat begint met het inmeten van de bestaande situatie en het opstellen van een plan van eisen op basis van de wensen van de opdrachtgever. Aan de hand van deze informatie maakt René een voorlopig schetsontwerp en gaat, indien nodig, in overleg met de gemeente inzake vergunningaanvragen, welstandsoverleg en eventuele bestemmingsplanwijzigingen. Ook is het mogelijk kostenoverzichten aangeleverd te krijgen of constructieve berekeningen. ,,De wensen van de opdrachtgever worden zo goed mogelijk vertaald in een bouwkundig plan. Wij zorgen er verder voor dat de benodigde vergunningen compleet bij de betreffende gemeente wordt ingeleverd. Het coördineren, op verzoek van de opdrachtgever, over een goede prijs en de juiste aannemer kunnen wij ook verzorgen’’, licht Rene van der Burgh toe.

Overall-coördinatie
In aanloop naar de bouw verzorgt Van der Burgh de vereiste bestektekeningen- en teksten. Het digitaal omzetten van getekende bouwtekeningen naar digitale tekeningen behoren tot zijn werkzaamheden. Het bureau regelt de formele aanvragen aan de gemeenten en overlegt zo nodig met onder de constructeurs of adviseur. Ook ondersteunt Van der Burgh de opdrachtgever bij de selectie van de hoofdaannemer en eventuele onderaannemers. ,,Hiervoor onderhoud ik goede contacten met vele (onder-) aannemers in de regio’’, vertelt hij. ,,Uitgangspunt hierbij is dat wij het lokale bedrijfsleven bij projecten een kans willen geven om met een concurrerende offerte te komen.’’ Tijdens de daadwerkelijke bouw begeleidt Van der Burgh de gang van zaken. Deze overall-coördinatie van bouwprojecten behelst onder meer bouwtoezicht en het leiden van bouwvergaderingen.

Tevreden
Van der Burgh werkt in opdracht van particulieren, bedrijven, aannemers, klussenbedrijven, architecten en makelaars. ,,Bij alles wat ik doe, streef ik ernaar een eindresultaat te halen die aansluit bij de verwachtingen van de opdrachtgever. Als zij tevreden is, ben ik het ook.’’

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.