MobiVit Schoonoord schenkt Hannie Heidema nieuwe scootmobiel

SCHOONOORD/SLOCHTEREN – Hannie Heidema (65) uit Slochteren kreeg vrijdag van MobiVit Hulpmiddelen in Schoonoord een gloednieuwe scootmobiel. Dit naar aanleiding van berichten in de media dat de vrouw geen bijstand van de gemeente kreeg toen zij op dringend doktersadvies een scootmobiel moest aanschaffen.

,,Ik ben hier zo blij mee, echt super’’, vertelt de enthousiaste Heidema. Nadat artsen bij haar een ernstige hartafwijking constateerden, kreeg zij te horen dat ze niet meer intensief mocht bewegen. Een scootmobiel zou haar voortaan mobiel houden. Zij klopte aan bij de gemeente, maar kreeg nul op het rekest omdat haar inkomen net iets boven bijstandsniveau lag.

Belangeloos
,,Mijn hele leven heb ik mensen belangeloos geholpen. Voor mijn man, die hartklachten heeft, ben ik al jarenlang mantelzorger. Dat kan ik nu ook niet meer doen’’, zegt Heidema. ,,Nog nooit hebben wij iets van de maatschappij gevraagd, alleen maar gegeven. En nu we voor het eerst wel echt wat nodig hebben, worden we op ronduit schandalige wijze aan de kant gezet. Ik ben altijd een onafhankelijk mens geweest, het is al vernederend genoeg om de hand te moeten ophouden.’’

Cadeau
Heidema zocht met haar verhaal de media en kreeg veel aandacht. Naar aanleiding daarvan stonden vrijdagmiddag oprichters Ko ter Veen en Klaas Schepers van MobiVit bij haar op de stoep met als cadeau een gloednieuwe scootmobiel. ,,Het zijn zulke aardige jongens, ondernemers met het hart op de goede plaats’’, zegt Heidema, die ook nog een kanttekening maakt. ,,Nu ben ik verwend, het is de genade van mensen met een groot hart. En dat vind ik hartstikke mooi. Maar MobiVit kan natuurlijk niet altijd scootmobiels weggeven. Hoe moet het met al die andere mensen die in dezelfde situatie terechtkomen?”

ScootmobielV.l.n.r. Hannie Heidema, Klaas Schepers en Ko ter Veen (foto Boudewijn Benting).

Oprichting
De schenking vond plaats ter gelegenheid van de oprichting van MobiVit. ,,Wij willen de ruimste collectie zowel nieuwe als gebruikte hulpmiddelen gaan bieden’’, vertelt Ter Veen, die MobiVit samen met compagnon Klaas Schepers gaat runnen. Het gaat daarbij om scootmobielen, hoog-laagbedden en liftstoelen, stoelen met een sta-op-hulp en een ruime collectie kleinere hulpmiddelen op het gebied van onder meer badkamer en toilet, huishouden en fitness.

Mobiel en vitaal
Wat Ter Veen en Schepers willen is mensen met een hulpvraag de juiste en betaalbare middelen bieden. Ter Veen: ,,Er zijn heel veel zo goed als nieuwe sta-op-stoelen, hoog-laagbedden en scootmobielen die niet meer gebruikt worden, maar nog kwalitatief heel goed zijn. Die kunnen wij aanbieden tegen prijzen die ver onder de nieuwprijs liggen. En dan krijgt de koper er ook nog garantie op. Daarnaast bieden we een ruime collectie nieuwe hulpmiddelen. Het geval van mevrouw Heidema is nou precies een voorbeeld van waarom wij met MobiVit beginnen. Er zijn altijd mensen die tussen wal en schip vallen. Iedereen moet mobiel kunnen blijven. Dat houdt je vitaal. Mobiliteit en vitaliteit, dat is waar MobiVit voor staat.’’

Kijk voor meer informatie over MobiVit op www.mobivit.nl.

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.