Internationaal Accordeonfestival in Theater Geert Teis Stadskanaal

STADSKANAAL – Wie denkt dat de accordeon een wat oubollig, stoffig instrument is, zou op zondag 9 maart eens een kijkje moeten nemen in Theater Geert Teis in Stadskanaal. En wie dat niet denkt trouwens ook. Want op die dag speelt een aantal accordeonisten van wereldfaam bijna letterlijk de pannen van het dak van het Knoalster theater.

Wat te denken van de accordeonvirtuoos Michael Rettig. Deze 23-jarige Duitser is wereldkampioen steirischer harmonica en bespeelt op adembenemende wijze de knopaccordeon. Of Pietro Adragna, de 25-jarige Italiaanse meervoudig wereldkampioen pianoklavier accordeon.

140220 - accordeonfestival

Uit Nederland komen knopaccordeonist en eerste accordeonist van het ‘nieuwe’ Malando orkest Dominique Paats en duo De Sfeerheren met Tony Roël op pianoklavier accordeon en Joris Bijleveld op contrabas. Voor de ritmische begeleiding zorgen contrabassist Bert van Erk en Rene van Astenrode op drums, vibrafoon en percussie.

Lezing
De presentatie van het festival, dat wordt georganiseerd door Jac en Jeanne Puts, is in handen van Ilse Hilde de Jager. Voorafgaand aan het festival – van 11.00 tot 12.00 uur – geeft accordeondocent Harry Dijkstra een lezing in de grote zaal van de muziekschool Zuid-Groningen, direct naast het theater. Deze lezing is bij te wonen op vertoon van de entreekaart voor het accordeonfestival.
In de foyer van het Geert Teis theater is tijdens het festival een aantal stands te vinden op het gebied van accordeon, (steirischer) harmonica en bladmuziek waarvan één met live muziek.

Het accordeonfestival begint om 13.00 uur en het theater is open vanaf 12.00 uur. De zaal is open vanaf 12.45 uur. Kijk voor meer informatie over dit festival op www.accordeonfestival.nl.

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.