Auto Greven Stadskanaal eerste autobedrijf dat virtuele munt Bitcoin accepteert

STADSKANAAL – Auto Greven in Stadskanaal is het eerste autobedrijf van Nederland dat de virtuele munteenheid Bitcoin (BTC) accepteert. Het is mogelijk om bij deze specialist in tweedehands bedrijfswagens zowel online als in de showroom  gekochte occasions af te rekenen met deze digitale munteenheid.

Bitcoin is de eerste digitale munteenheid die helemaal buiten banken en andere instanties  is opgezet. Het is geld dat bruikbaar is net als ‘gewone’ munteenheden’ zoals de euro. Het bitcoinnetwerk bestaat geheel uit andere gebruikers die Bitcoins gebruiken. Bitcoins zijn eenvoudig en ongelimiteerd te kopen, verkopen, accepteren en verzenden. Wij kijken we altijd naar de toekomst en proberen daarin ook vooruitstrevend te zijn’’, vertelt directeur Henri Greven van Auto Greven. Zo is het bij zijn bedrijf al meer dan een jaar mogelijk om geheel online een auto te kopen: ,,Betalen via PayPal en iDeal was al mogelijk, daar voegen wij nu dus de mogelijkheid aan toe om met Bitcoins af te rekenen.’’

Voordelen
Auto Greven heeft het betalen met BTC’s toegevoegd aan de mogelijkheden omdat dit duidelijk een aantal voordelen biedt. Greven: ,,Naast sommige Nederlandse klanten betalen veel exportklanten bijvoorbeeld nog altijd het liefst met contant geld. Bitcoins accepteren biedt een extra mogelijkheid om met minder of geen contact geld op zak zaken te doen. Voor ons is het een voordeel dat er minder contact geld op de zaak ligt. Ook zijn de transactiekosten bijzonder laag, vele malen lager dan bijvoorbeeld bij creditcardbetalingen.’’ Auto Greven werkt bij BTC-betalingen samen met Bitonic, de meest ervaren Bitcoinprovider van Nederland.

Goedgekeurd
De populariteit van Bitcoins is de laatste tijd enorm gestegen. En daarmee ook de waarde, die steeg in enkele maanden tijd van nog geen honderd naar bijna zevenhonderd euro per Bitcoin. Dit onder meer omdat de Amerikaanse Centrale Bank, het Amerikaanse Ministerie van Justitie en de Amerikaanse toezichthouder op effectenbeurzen de BTC formeel goedkeurden. Vroege bezitters van Bitcoins profiteren hiervan. Met een investering van enkele tientjes kopen sommigen nu dus een auto van enkele duizenden euro’s. Greven: ,,Steeds meer bedrijven zien de voordelen van Bitcoinbetalingen. Wij ook. En klanten die er graag meer van wil weten, lichten wij uiteraard graag even voor.’’

Kijk voor meer informatie over het kopen van een tweedehands auto kopen met Bitcoins bij Auto Greven op www.autogreven.nl.

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.