SEO copywriting

Ten Have Tekst verzorgt SEO copywriting, teksten die bijdragen aan zoekmachineoptimalisatie van uw website. Er bestaan verschilende instrumenten om de content van de site zo in te richten dat deze optimaal vindbaar is in Google.

SEO keywords

Met gebruik van een keyword tool analyseren wij de beste zoektermen – focus keywords en overige sleutelbegrippen – die op de juiste plaatsen terugkomen op de site. Dit is van groot belang voor de SEO copywriting en vindbaarheid.

Titel en beschrijving SEO copywriting

De metatitel is de titel van de site of webpagina in zoekresultatenlijsten, in Google de blauwe titel. De tekst die er onder staat is de metabeschrijving. Deze metatitle en metadescription vertellen de internetgebruiker waar een webpagina over gaat. Op basis hiervan besluiten internetters of ze wel of niet een bezoek aan je site brengen. En minstens zo belangrijk: van deze informatie maken zoekmachines gebruik bij het samenstellen van de resultatenlijsten. En hoe hoger in de lijst, hoe beter de site wordt gevonden.

Titel en alt-tekst foto

Zoekmachines vinden afbeeldingen op de website via de omschrijving: de titel van de foto en de alt-tekst, ook wel alternatieve tekst genoemd. De titel is te zien als pop-up als je met de cursor op de afbeelding gaat staan. De alt-tekst is het alternatief dat blinden en slechtzienden lezen of horen in plaats van de afbeelding. Deze teksten geven bovendien de zoekmachine meer informatie over de foto, waardoor de zoekmachine in staat is de afbeelding op te nemen in zoekresultaten. Ook is daarmee de foto te zien in Google Afbeeldingen. Hieronder een voorbeeld van een afbeelding die is voorzien van titel en alt-tekst.

Het logo van Ten Have Tekst in de rode kleur van de huisstijl, ontworpen door graphic desginer Menno Schreuder uit Groningen.

Google vindt de titel en alt-tekst van de foto waardevol omdat deze de tekst op de site rijker maakt. Een plaatje met een zelfde naam of onderwerp als de website of pagina draagt daarom positief bij aan de positie in de zoekresultatenlijst. Ook dit verzorgen wij bij SEO copywriting.

Voorbeelden van SEO copywriting van Ten Have Tekst voor verschillende websites.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren