Fysiotherapie Scheperpark opent tweede praktijk in hartje Emmen in unieke samenwerking met Treant Care

persbericht Emmen

EMMEN – Een nieuwe praktijk van Fysiotherapie Scheperpark in woonwijkcentrum Holdert in hartje Emmen bekrachtigt de samenwerking met Treant Zorggroep. De nieuwe praktijk is dagelijks open voor alle inwoners van het centrum van Emmen en omgeving. Met deze unieke samenwerking versterken beide partijen elkaar en wordt het zorg- en activiteitenpakket voor Holdert uitgebreid.

Fysiotherapie Scheperpark opent tweede praktijk in  hartje Emmen in unieke samenwerking met Treant Care

Richard Kocks van Fysiotherapie Scheperpark (l.) en manager behandeling Wiebe Stavast van Treant Zorggroep in de nieuwe praktijk in Holdert (foto Boudewijn Benting).

Fysiotherapie Scheperpark biedt al 45 jaar eerstelijns fysiotherapie aan bewoners van Holdert. Nu dit voormalig verzorgingshuis samen met andere zorginstellingen in de omgeving van Emmen en Hoogeveen en de ziekenhuizen van Emmen, Hoogeveen en Stadskanaal Treant Zorggroep vormt, intensiveren beide partijen deze samenwerking.

Brede expertise

Dat de ouderen- en verpleegzorg van Treant de handen ineen slaat met een externe fysiotherapiepraktijk is ogenschijnlijk opmerkelijk, omdat de zorgorganisatie zelf zeventien fysiotherapeuten in dienst heeft. ,,En toch is dit eigenlijk heel logisch’’, vertelt manager behandeling Wiebe Stavast van Treant Zorggroep. ,,Onze fysiotherapeuten hebben ontzettend veel geriatrische expertise. Zij werken in multidisciplinair verband samen met diverse andere behandeldisciplines, omdat ouderen vaak kampen met meerdere klachten tegelijk. De specialisaties van Fysiotherapie Scheperpark zijn juist heel breed. Door deze samenwerking bieden wij onze bewoners, cliënten en iedereen in omgeving centrum Emmen nu een breed én diep fysiotherapeutisch aanbod.”

Holdert

Fysiotherapie Scheperpark verwezenlijkt met de opening van een tweede praktijk in Holdert een ambitie: uitbreiding van het aantal locaties om iedereen in Emmen dichtbij huis fysiotherapie te bieden. Vooralsnog gaan twee van de twaalf fysiotherapeuten van Scheperpark op werkdagen aan de slag in de praktijk in Holdert, waar algemene fysiotherapie en geriatrische fysiotherapie wordt geboden. Is een andere therapie de meest effectieve, dan verwijzen de fysiotherapeuten onderling naar elkaar door. ,,Dit is onze eerste uitbreiding en als het aan ons ligt niet de laatste. Onze wens is om in heel Emmen praktijken te openen zodat Emmenaren ons altijd dichtbij kunnen vinden’’, zegt Richard Kocks van Fysiotherapie Scheperpark.

Woonwijkcentrum

Deze visie sluit naadloos aan op de visie van wijkgericht werken van Treant Zorggroep. Zo is Holdert als woonwijkcentrum een levendig onderkomen voor diverse bedrijven en dienstverleners, zoals een kapper, pedicuresalon en restaurant waar buurtbewoners en bezoekers aan bijvoorbeeld de dierentuin of het centrum gezellig en heerlijk kunnen lunchen, dineren of verpozen met een kopje koffie of thee. ,,Wij willen dat onze bewoners en cliënten middenin het leven staan, het woonwijkcentrum helpt hierbij’’, vertelt Stavast. ,,Door de levendigheid en reuring zie je ouderen opbloeien en een fysiotherapiepraktijk trekt veel mensen. Daarom zijn wij bijzonder ingenomen met de vestiging van Fysiotherapie Scheperpark in Holdert. Alle betrokken partijen zijn gebaat bij deze vorm van samenwerking.’’

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.