Ede Staal Wandeling in Ter Wupping en Smeerling

ONSTWEDDE – De Groninger troubadour Ede Staal is inspiratiebron voor een zeven kilometer lange wandeling door Ter Wupping en Smeerling. De wandeling vindt plaats op zaterdag 23 november. Start- en eindpunt is Gasterij Natuurlijk Smeerling en onderweg is er een stop bij koffie- en theeschenkerij De Meelschuur.

De wandeling is gebaseerd op de verhalen die de in 1986 overleden Ede Staal vertelde tijdens zijn vaste rubriek Zuzooien op Zundagmörn op Radio Noord. Verhalen over het leven van alledag, belevenissen en de liefde. Herkenbare verhalen vol nostalgie, waarvan de hoogtepunten zijn verzameld op de gelijknamige CD .

Deze verhalen inspireerden Jeroen Fissering uit Vlagtwedde tot het schrijven van een serie van zes brieven, die samen het levensverhaal vertellen van een jongen en een meisje, hoe ze verliefd worden, trouwen, een gezin vormen en oud worden. Het zijn brieven over alledaagse dingen, maar met als duidelijke rode draad het leven met alle emoties, keuzes en hoogte- en dieptepunten. De brieven worden op zes locaties onderweg voorgedragen door ‘Ede Staal zelf’.

De wandeling wordt georganiseerd door Gasterij Natuurlijk Smeerling en Theeschenkerij de Meelschuur. De wandelaars starten in drie groepen. In elke groep is ruimte voor maximaal dertig wandelaars, waarna de inschrijving sluit. Hoewel de wandelroute onderweg op een aantal plekken verlicht is, raadt de organisatie deelnemers wel aan een zaklamp mee te nemen. Na afloop van het wandelen is er in Gasterij Natuurlijk Smeerling livemuziek. Marlène Bakker zingt dan liederen van Ede Staal.

De Ede Staal Wandeling vindt plaats op zaterdag 23 november vanaf 16.00, 18.30 en 19.30 uur. Deelname kost zes euro, inclusief koffie of thee met wat lekkers vooraf.. Opgave kan tot en met 20 november bij De Meelschuur, tel. (0599) 332578 en e-mail meelschuur@hotmail.com of bij Gasterij Natuurlijk Smeerling, tel. (0599) 312611 en e-mail info@gasterij-natuurlijk-smeerling.nl.

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.