25e Editie Pagepop verplaatst naar tweede weekend juli

STADSKANAAL – De 25e editie van Pagepop vindt plaats op zondag 14 juli en niet zoals gebruikelijk eind mei. Reden is de aanleg van drainage en een nieuwe grasmat op het festivalterrein. Nieuw is verder dat de battle Opblaaspop nu in hetzelfde weekend op het festivalterrein plaatsvindt, op de zaterdagavond 13 juli.

Stichting Pagepop.nl is zeer verheugd dat de gemeente het terrein grondig heeft aangepakt. Hiermee komt een einde aan de wateroverlast op het terrein. ,,Om organisatorische redenen en om te voorkomen dat het nieuwe gras meteen wordt vernield, hebben we besloten het festival te verplaatsen naar het tweede weekend van juli’’, zegt voorzitter Bert Kruize. Nu het besluit tot verplaatsen definitief is, kan het bestuur van het festival meteen aan de slag met het boeken van bands.

Jubileum
Pagepop viert dit jaar het 25-jarig jubileum. ,,We zijn al geruime tijd in gesprek met diverse bands en kunnen nu spijkers met koppen slaan. Zodra boekingen definitief zijn, komen we daarmee zo snel mogelijk naar buiten’’, zegt Kruize.
Naast een hoofdpodium is er voor de tweede keer een ‘local stage’ te vinden op het festivalterrein. Daar wordt tussen de hoofdacts aan lokale bands een podium geboden. Samen met de horeca van het festival is de ‘local stage’ te vinden in een tien bij dertig meter grote tent. De zaterdagavond voor Pagepop wordt in de tent op het festivalterrein Opblaaspop gehouden. De indeling van het festivalterrein is ten opzichte van vorige edities ingrijpend veranderd. Kijk voor een impressie op www.pagepop.nl.

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.